4. april 2009

Tole bi pa jaz imela

Na Pink Gem Design ponujajo lepo nagrado, tele štampiljke.


Žrebanje bo 6. aprila.

3. april 2009

Recept za mafine

2 lončka moke (lahko tudi 1,5 lončka moke in en lonček kokosove moke)
2,5 čajne žličke pecilnega praška
0,5 čajne žličke soli
1 čajna žlička cimeta
1 čajna žlička vanilijevega sladkorja

1 lonček mleka
pol lončka olja
1 stepeno jajce

0,75 lončka čokolade narezane na koščke
in/ali
1 lonček malin/borovnic/ribeza....

Segrej pečico na 180 stopinj. V veliki skledi zmešaj skupaj suhe sestavine (moka, sol, vanilijin sladkor, pecilni, cimet. v drugi posodi zmešaj skupaj mokre sestavine (mleko, olje, jajce). Ko je dobro zmešano vliješ mokre setavine v suhe in dobro premešaš. Dodaš še čokolado in sadje. Če v pekač ne daš papirnatih modelčkov, ga je treba namazati z margarino. V modelčke razdeliš maso in pečeš 20 minut na 180 stopinj.

Dober tek! :)

2. april 2009

Pri meni pa diši

Prvič po čokoladno malininih mafinih. Naredila sem ji po res finem receptu, ki še razpleten ni :). Komaj čakam, da se ohladijo, da jih probam.

31. marec 2009

Samo moja

Dobila sem nagrado, ki sem se je zelo razveselila, Alenka hvala! Take nagrade mi dajejo motivacijo, da še kaj lepega ali pa malo manj lepega nastane :)


Jaz pa jo podarjam naprej naslednjim osebam, ki mislim, da si jo zaslužijo:
- Tiara
- Kreal
- Marby
- Gordy
- Rastlinica
- DODO
- Vixi

29. marec 2009

Nepogrešljiva

Zdaj se verjetno sprašujete, kaj za vraga bi le to bilo?
Mislim, da skoraj ni ženske, deklice ali punčke ki je ne bi imela.
Moj zadnji izdelek iz papirja je torej nekaj nepogrešlivega v ženskem življenju. Kolegica je včeraj praznovala rojstni dan in seveda je bilo treba narediti darilce zanjo. Rada ima nakit, zato je dobila dolgo verižico in uhane v roza - prozorni barvi. Ker pa je bilo treba v nekaj darilo dati sem ji naredila še mini torbico. Vse kar ženska potrebuje, razen še nekaj "malenkosti" zraven :)

Torbica je narejena iz roza šeleshamerja - krog je narisan s pomočjo šalčke in izrezan. Osnova torbice je vrečka, kupljena v Mullerju. Naramnice sem prilepila v notranjost vrečke z Pritt gel lepilom. Z nestiji sem izrezala dva krogca iz Scrapbook papirja in ga prilepila na obe strani. Dodala sem bele in rdeče rožice in torbica je končana.


Komplet nakita je narejen iz srebrne žičke 0,6 cm, ter iz roza in prozornih perlic, ki sem jih že dooooolgo časa nazaj kupila pri Frogwillu.



Uporabljen material: Roza šeleshamer, vrečka, scrapbook papir, Pritt lepilo, rožice, Cutllebug, nestiji.